Case: Komplikationer efter lårbrud – Thilde: ”Hun reddede mig fra et smertehelvede, som ingen andre kunne hjælpe mig ud af”.

Case Thilde:
Komplikationer efter lårbrud – ”Hun reddede mig fra et smertehelvede, som ingen andre kunne hjælpe mig ud af”.

-En af de mere ekstreme cases:

Thilde brækkede sit højre lårben (som i sig selv skulle vise sig ikke at blive problemet). Efter længere tids aflastning af højre ben og derved ekstra belastning på venstre ben, døjede Thilde med konstante smerter i venstre lår. Hun kunne knapt bukke venstre ben før hun oplevede voldsomme smerter, hvilket gjorde, at mange aktiviteter blev umulige.
En overbelastning af den modsatte side af kroppen er ikke et enkeltstående tilfælde. Kroppen prøver så ment på at hjælpe dig, men til tider ender denne hjælp med stik det modsatte.
I Thildes tilfælde må jeg indrømme, at jeg selv blev overrasket over mængden af muskelspændinger.

femur, thilde

Thilde fortæller selv:
”Efter et alvorligt lårbensbrud på højre ben og den deraf store belastning på venstre ben, døjede jeg med slemme overbelastningssmerter i det venstre ben. Jeg havde ondt dag og nat og kunne slet ikke bøje benet, da musklen var helt hård. Lægerne sagde blot “tag den med ro og tag noget (stærkt) smertestillende”, men efter flere måneder uden nogen form for fremgang, fik jeg kontakt til Mie.
Efter hendes første behandling (hvor jeg både blev behandlet med nåle og strøm) var der MARKANT forskel: jeg oplevede flere timer i træk uden smerter, og jeg kunne begynde at bøje benet en smule. Denne succes fortsatte også efter 2., 3. og 4. behandling. Mellem behandlingerne fortsatte jeg med de øvelser, Mie havde angivet”.

Ved hver behandling brugte jeg først cupping-teknik og ttool for at blødgøre det mest overfladiske væv. Herefter var det tydeligt at mærke og se, hvor de værste muskelspændinger sad omkring musklerne på låret.
Derefter fik Thilde ”Dry Needling”/nålebehandling og E-stim, hvilket er en muskelafslappende-teknik, hvor der sættes strøm gennem to nåle.
Jeg afslutter altid med let massage da musklerne er godt brugt efter behandlingen.
Det var vigtigt, at Thilde fik sin bevægelighed tilbage før vi kunne begynde på at styrke låret igen. Hun fik få øvelser hun skulle lave dagligt, som vi justerede hen af vejen.

Thilde endte med at få al sin bevægelighed tilbage og endte med at blive smertefri. Hendes højre lårben er helet, og hun har nu ingen begrænsningen med hverken højre eller venstre ben. Hun tog på ferie og kunne lave al den aktivitet hun havde lyst til.

De søde ord til sidst:
”Mie er utrolig kompetent og dygtig til at forklare om behandlingen. Hun lytter til den enkelte patient og er god til at aflæse, hvordan patienten har det. Hun reddede mig fra et smertehelvede, som ingen andre kunne hjælpe mig ud af, hvorfor jeg vil anbefale Mies behandling til alle, der døjer med smerter i muskler”.

Skriv et svar