Case Christian: Akutte lændesmerter og fastlåsning

fysioterapi fysioterapeut smerte behandling ryg

Case Christian – Akutte lændesmerter og fastlåsning

Christian havde lavet en dårlig bevægelse til træning (med vægt så belastningen var høj på ryghvirvlerne) for ca. 3 måneder siden. Det var gået nogenlunde i sig selv, men nu var det for nyligt kommet igen – og det var værre.

Chrstian fortalte, at smerterne var værst i højre side, og de blev værre når han sad ned. Han havde prøvet smertestillende, men det havde kun lav effekt.

Under test af bevægelser mærkede han smerte ved bagudbøjning af ryggen og ved rotation af overkroppen til venstre side. Da vi prøvede at kombinere disse to bevægelser var smerten stor og lokaliseret til et specifikt sted på lænden.

Min behandling bestod primært af mobilisering* af hans lændehvirvler og det der er kaldet “facetleddene“**.
*Mobilisering betyder moderate langsomme gentagne tryk (ikke knæk som ved kiropraktoren).
** Et facetled af ryghvirvlernes ledforbindelse til hinanden. Der er facetled på begge sider af “tappen”, som er den du kan mærke, som stikker ud bag på ryggen.
Derudover blev han instrueret i nogle specifikke øvelser, som er lette at lave hjemme.

Kroppen:

Ved forkerte bevægelser og langvarige uhensigtsmæssige bevægemønstre kan man få det der hedder et “facetled syndrom”, som er når facetleddene sætter sig fast.

Kroppen er ikke altid selv god til at løsne leddene igen, så med fysioterapeutisk behandling og de rette øvelser, kan smerterne hurtigt gå i sig selv igen.

Mit råd er at blive ved med at lave øvelserne nogle gange om ugen for at forebygge – også er bevægelserne i sig selv enormt gode for rygsøjlen.

 

Christian havde kun brug for én behandling.

 

Har du oplevet lignende smerter? Og er interesseret i at få instruktion i de rette øvelser?

Så ring på 42 40 45 99 – så skal vi nok sammen få hjulpet dig på vej igen 🙂

Du er også velkommen til at prøve et af mine FysioRyg-hold mandag, tirsdag eller torsdag.

 

fysioterapeut odense, smerter, lænd, træning
Christian fortæller selv:

”Jeg havde ondt i min lænd efter et forkert ryk til træning, også var jeg til lægen og fik konstateret, at jeg havde et eller flere fastklemte led, og hun henviste mig til en fysioterapeut. Jeg fandt Mie og læste lidt om hendes cases, og jeg kendte hende lidt da jeg havde trænet i CCS førhen. Hun var rigtig professionel og forklarede tingene så man kunne forstå, hvad hun sagde. Efter kun én behandling og ca. en uge med øvelser, så har jeg ikke ondt mere. Kan klart anbefale Mie.”

Skriv et svar