Case Charlotte: Mindsket bevægelighed og smerter i nakke

Charlottes udtalelse: ”Jeg kan kun give Mie mine varmeste og største anbefalinger. Hun er virkelig dygtig og kompetent. Og vigtigst for mig – hun har stort set fjernet 10 års smerte i min nakke – og har givet ordet BEVÆGELSE, en helt ny betydning for mig.”

fysioterapi odense, fysioterapeut, nakke, smerter

 

Charlottes historie:

Charlotte kom til mig i starten af januar 2017 med smerter i nakke og skuldre.
Hun fortæller, at hun har svært ved at dreje hovedet, og at hun får en fornemmelse af, at der er noget der sidder fast bag hendes skulderblad.

Charlotte arbejder som kørende sælger, og hun altså kører 60.000 km. om året. Hun har for nyligt fået automatgear, som har hjulpet meget, men indrømmer så, at hun faktisk har haft ondt i nakken de sidste 15 år.
Hun har fået både røntgen og MR scanning, som ikke kunne konkludere, hvorfor hun har så ondt. Hun har prøvet fysioterapi, massør og kiropraktor, dog uden den langvarige effekt.

 

Test af Charlotte:

Rotation (kigger til siden) af nakken er enormt nedsat især til venstre side.

Ved foroverbøjning og bagud bøjning af nakken kompenserer hun meget med hendes skulderågs-muskler.

Charlotte beskriver selv smerte i alle retninger.

 

Ved at bruge en teknik kaldet ”Mulligan”, hvor Charlotte aktivt skal bevæge hendes nakke mens jeg trykker på hendes nakkeled, løsner det allerede efter første forsøg. Alle bevægelserne er nemmere, og de fremprovokerer ikke de samme smerter.

Vi bliver ved med at arbejde med denne teknik omkring alle 7 nakkeled.

Charlotte var overrasket over at ”så lidt” kunne gøre så meget. Efter behandlingen spørger hun mig så: ”Hvad så nu? Hvad må jeg gøre med min nakke”?

Jeg fortæller hende, at al bevægelse er godt, og at hun skal blive ved med at bevæge hendes nakke så meget så muligt.

Det går op for os, at Charlotte har været bange for at bevæge hendes nakke de sidste 15 år, hvilket har gjort, at hun undergået yderstillinger og hendes strukturer omkring nakken derfor er blevet stramme og stive.

I dag bevæger Charlotte sin nakke frit (uden bekymring!).

 

Min konklusion:

BEVÆGELSE BEVÆGELSE BEVÆGELSE!!

Når vi oplever smerte vil vores krop altid reagere ved at kompensere (et fancy ord for ”hjælpe”). Kroppen gør det egentlig for at hjælpe, men typisk er hjælpen kortsigtet. På langt sigt begynder andre problematikker. Vores krop er vores maskine. Den er lavet til at bevæge sig. Bevægelsen skal selvfølgelig ske på den rette måde, men vi belaster altså ikke vores krop ved bare at bevæge den moderat.

Kroppen hænger sammen, og en problematik kommer for det meste ikke kun fra et enkelt sted. Vi skal se på den som en helhed, og behandle den som en helhed.

Smerte er ikke vores fjende, det er vores krop, som prøver at fortælle os, at der er noget galt. Lyt til den – og husk nu – man kan altid gøre noget ved smerter.

 

Kender du også til Charlottes symptomer og smerter?

Ring til mig på 42404599

 

GOD WEEKEND!
Kom så ud og bevæg den dejlige krop!

 

 

 

Skriv et svar