Case Bent: Smerter i overam – men smerte lyver!

fysioterapi fysioterapeut odense smerte behandling

Case Bent: Smerter i overam – men smerte lyver!

Bent havde over en periode på 4 måneder fået mere og mere ondt i sin venstre overarm.
Han kunne ikke selv gennemskue, hvordan det var opstået. Det var kommet pludseligt, men han havde ikke slået armen på nogen måde.

Smerten var værst når han skulle løfte armen og især om natten. Smerterne gjorde, at han ikke kunne sove på venstre side.

Jeg testede både nakke og skulder (da man altid skal teste nakken ved skuldersmerter) og fandt et mønster i hans smerter.

Ved hjælp af sugekop og graston teknik kunne jeg præcisere, hvor smerterne kom fra. Han havde overbelastet en af skulderbladsmusklerne (supraspinatus), hvor senen derefter blev af klemt inde i skulderen.
Smerte lyver – så selvom Bent egentlig mærkede smerterne i overarmen, kom de faktisk fra en muskel bag på skulderen.

Jeg behandlede Bent med Dry Needling-teknik til at ”nulstille” musklen. Ved denne teknik får vi musklen til at slappe helt af igen, så smerterne forsvinder og patienten genvinder funktion. På den måde er det nemmere i det senere forløb at lave de korrekte øvelser for at forebygge tilbagefald.

Allerede efter første behandling havde Bent kun minimale smerter tilbage i overarmen.

Det tog altså kun 2 behandlinger for at fjerne 4 måneders smerte i armen.

Det er enormt vigtigt at finde den helt rette diagnose, fordi så gør nålene deres arbejde til perfektion.

Bent fortæller selv:

”Jeg fik på et tidspunkt for flere måneder siden ondt i min venstre overarm. Jeg regnede med, at det ville forsvinde af sig selv, men i stedet gjorde det mere og mere ondt, dog mest når jeg løftede armen.
Jeg kontaktede Mie, og fik en aftale med hende den 3. maj 2017 kl.10.
Mie undersøgte mig og hun mente, at det kunne stamme fra den store muskel på ryggen. Hun anvendte sugekops og skrabede med et instrument på musklen. Herefter stak hun en nål i musklen og kørte nålen rundt her, hvilket gjorde virkelig ondt. Da behandlingen var slut, havde jeg ikke ondt i armen, men derimod i musklen, som var blevet stukket i.
Næste dag havde jeg stadig ikke ondt i armen, heller ikke selv om jeg bevægede den, men stadig ondt i rygmusklen.
Efterfølgende havde jeg ikke ondt nogen steder. Jeg havde en aftale med Mie den 10. maj 2017 kl.10. Her fulgte hun op på min behandling ved at foretage det samme som første gang. Hun mente der var lidt tilbage endnu.
Siden har jeg ikke haft ondt i armen.”

Kan du genkende lignende smerter?

Kontakt mig og hør mere

42 40 45 99