Case Sigrid: Akut overbelastning af højre knæ

fysioterapeut odense knæ

Case Sigrid: Akut overbelastning af højre knæ.

Sigrid er en frisk ”ung” dame på 80 år.
I begyndelsen af maj måned i år stod den på hovedrengøring af huset. Det betød flere timers arbejde, hvor hun skulle mange gange op og ned og samtidig bruge mange kræfter.

Det resulterede i, at hun oplevede smerter i højre knæ. Det blev kun værre og Sigrid fik problemer med at gå. Hun prøvede at tage smertestillende efter besøg hos lægen, men hun kunne ikke tåle pillerne. Så prøvede hun at have benet oppe, aflaste og have støttebind på. Det hjalp dog heller ikke meget.

I midt juli besluttede Sigrid at kontakte mig.

Da hun kom til mig var smerterne lokaliseret på indersiden af højre knæ med en murrende fornemmelse. Sigrid beskrev smerterne som ”en myretue i knæet”.
Efter undersøgelse kunne jeg konkludere, at Sigrid havde overbelastet et af knæets firehovedknæstrækker-muskler (en af de muskler vi bruger til at strække knæet).

Jeg behandlede hende med Dry Needling for at ”nulstille” den overbelastede muskel. Sigrid fik først en knæ-bevægelses-øvelse hun skulle lave dagligt indtil vi skulle ses igen efter 1 uge.

Allerede efter første behandling var der bedring i form af mindre smerter i knæet. Vi fortsatte Dry Needling behandlingen og supplerede behandlingen med veljusterede øvelser. Hun fik 3 øvelser hun skulle lave dagligt for at styrke stabiliteten i knæet og forebygge tilbagefald.

Efter 3 behandlingen var smerterne væk,
og nu skal Sigrid fortsætte sine øvelser et par gange om ugen indtil vi ses til et check-up midt i september.

Sigrid fortæller selv:

”For et stykke tid siden fik jeg meget stærke smerter i mit højre knæ. Jeg havde svært ved at rejse mig og kunne næsten ikke gå. Jeg havde hørt om Mies behandling af knæskader, så jeg konsulterede hende. Hun undersøgte mig grundigt og behandlede mig med ”Dry Needling”. Behandlingen er ikke ligefrem en nydelse, men resultatet var godt. Det hjalp på smerterne. Samtidig instruerede Mie mig i nogle øvelser, som jeg skulle udføre flere gange hver dag. Disse øvelser har også hjulpet. Når jeg begynder min træning i CCS-træningscenter, vil Mie lave et træningsprogram, som især tager sigte på optræning og styrkelse af mit knæ og musklerne i benene. Det ser jeg frem til”.

Skriv et svar